כוח המוח - טיפול ואימון המוח לשיפור הלמידה

למה זה חשוב?

רוב ההורים חושבים שעל מנת לקדם את ילדיהם בלמידה זה רק קבלת ציונים גבוהים, אבל ציונים זה לא הכל. לרב קושי בהישגים לימודיים נשען על תהליכי חשיבה ולמידה שדורשים אימון ותרגול והם חשובים בכל תחומי החיים ובמשך כל החיים.

מה זה?

המוח של הילד הוא מעין ספוג שבמשך שנים רבות לאחר הלידה קולט ומעבד גירויים חיצוניים באופן יומיומי ואף מתגבש ויוצרים קשרים מתוך הגירויים הללו. מדובר על איבר שממשיך ומתפתח ככל שמאתגרים וככל שמעניקים לו מרחב של למידה והפנמה.

רכישת מיומנויות למידה מבוססת על שליטה במיומנויות רבות. כדי שנוכל לקרוא, לכתוב, להקשיב ולהבין, עלינו לשלב מיומנויות חושיות, תפיסתיות ומוטוריות. כאשר פעילותם של חלקי המוח השונים אינה משולבת ומתואמת, אנו משקיעים אנרגיה רבה בכל פעולה הקשורה ללמידה ולרכישת מיומנויות חדשות.

כיצד זה מתבצע?

כיום, כשחקר המוח מתייחס ביתר שאת לפלסטיות של המוח ולאופן בו אפשר לשמור ואף לשפר את תפקודו על ידי חיזוק הרשתות העצביות – יש מקום לאמן ולתרגל יכולות מוחיות בסיסיות שונות. אימון ותרגול שכזה יכול לתרום בצורה ניכרת לשיפור יכולות הלמידה.

למי זה מתאים?

לילדים אשר סובלים מבעיות הפרעת קשב ופעלתנות יתר, היפראקטיביות ואימפולסיביות, קשיים בזיכרון ובתכנון.  מאפשר טיפול שאינו מבוסס על שימוש בתרופות

שיטת האימון/תרגול המוצעות

אימון נוירופידבק

מיינדפולנס

משחקי חשיבה

חשוב לציין כי הקליניקה עובדת בשיתוף פעולה עם גופים אחרים על מנת לתת מענה גם בתחומים אחרים כגון רגשי, הדרכת הורים וכו

נוירופידבק

מה זה?

נוירופידבק (Neurofeedback) היא שיטת טיפול הנעשית ע”י שימוש בטכנולוגיות מתקדמות כמו אלקטרואנצפלוגרפיה (EEG) ומסייעת למטופלים להשפיע ולשלוט על אזורים שונים במוח באמצעות משוב חיובי עבור סוגי פעילות מוחית רצויים באמצעות התניות. טיפולי נוירופידבק מבוססים על מחקרים שונים בתחום מדעי המוח הקושרים תסמינים התנהגותיים לרמות התפקוד של אזורים שונים וגלי המוח.

כיצד זה עובד?

תוך כדי מגוון משחקי מחשב, נדגמים גלי המוח של המשתמש בשיטת EEG ע״י חיישן המוח (מסוג מקרוטלקט). בשונה ממשחק מחשב רגיל, המשחק לא מתנהל באמצעות עכבר, אלא באמצעות המוח! הפידבק המתקבל ע״י תוצאות המשחק, מסייע למתאמן להשתמש ״נכון״ במוח שלו ולמעשה להגביר באופן משמעותי את יכולת הריכוז.

מיינפולנס

מה זה?

מיינדפולנס (Mindfulness) ובעברית – קשיבות הוא אימון מנטלי בדרך ליצירת שינוי. מדובר במצב תודעתי של מתן תשומת לב לרגע הזה ללא שיפוטיות, ללא תגובתיות ומתוך סקרנות וחקירה. אנחנו יכולים לדמות תרגול מדיטציה לחדר כושר למוח ולתודעה, וככל שנתרגל יותר מיקוד ותשומת לב, כך נחזק את היכולת המוחית שלנו להתרכז לאורך זמן כבר מגיל צעיר.  

מחקרים מהשנים האחרונות הראו כי מיינדפולנס מעלה את רמת הפעילות בפיתול החגורה הקדמי (ACC), הממוקם בקליפת המוח הלימבית, שהינה חלק במוח הקשור למגוון תפקודים ניהוליים ויכולת הקשב – מה שמעיד על כך שתרגול קשיבות מסייע לשפר את יכולת הקשב והזיכרון כמו גם אימפולסיביות.

כיצד זה עובד?

מתרגלים הפניית הקשב למתרחש בזמן מסוים, בתוך הגוף ומחוצה לו. הנחיות תרגולי הקשיבות מתבצעות בקול רגוע ושקט, ובתנאים שיהיו נוחים ככל הניתן לילדים.

משחקי חשיבה

מה זה?

משחקי חשיבה מאפשרים את ההתפתחות הקוגנטיבית של ילדכם ומסייעים בפיתוח יכולות אנליטיות, כושר תכנון וחשיבה תהליכית, ביחד עם התפתחות רבדים נוספים כמו רגש וחוש. דוגמאות למשחקי חשיבה הן משחקי הרכבה, זיכרון, אסטרטגיה, פאזלים ועוד. כל משחק חשיבה עובד על מיומנויות אחרות. יש משחקי חשיבה שעובדים על מספר מיומנויות במקביל, ויש גם משחקים פשוטים יותר – שמתמקדים בפיתוח מיומנות אחת.

כיצד זה עובד?

כדי לבחור את המשחק הכי נכון לילדיכם – אנו צריכים להבין את החוזקות והחולשות שלו, כשהמטרה תהיה כמובן לחזק את החולשות, אבל עדיין לתת לו את התחושה של התגמול וההצלחה המיידית. יש משחקים לדוגמה שעובדים על מהירות תגובה, משחקי חשיבה תחרותיים, משחקי חשיבה שדורשים שיתוף פעולה, משחקים שעובדים בעיקר על הרחבת הידע, כמו טריוויה ועוד. אם הילד שלכם מתקשה לשמור על ריכוז להרבה זמן, אז במקרה נבחר במשחקי חשיבה עם סבבים קצרים, שיתנו לו להרגיש תחושת הצלחה ולא תסכול ברגע שהוא מאבד את הריכוז. כל זאת גם תוך תרגול המללה של דרכי החשיבה והביצוע של הילד והבנה היכן נדרש השינוי.

השאירו פרטים לשיחת יועץ ללא עלות